Президентът на Уигън Дейв Уилън обвини Челси, че от лондонския клуб не подхождат сериозно в преследването си на Виктор Моузес. Така за пореден път босът на „латикс“ показа на европейския клубен шампион, че смята да получи точно толкова пари, колкото е решил да вземе за звездата си.

Според информациите в Англия Уигън иска сума в рамките на 9 милиона паунда за 21-годишният нигериец, чиийто договор изтича другото лято. На няколко пъти Уилън сигнализира, че „сините“ изпращат оферти, които са съвсем различни от желаното.

„В Челси трябва да се изяснят – искат ли го, или не, защото в момента те малко или много се гъбаркат с нас, което е нетипично за тях, когато пожелаят даден футболист“, заяви президентът на „латикс“. „Обикновено те харесват някого, отправят оферта и го взимат. С Виктор обаче Челси излизаха постоянно с оферти с отложени плащания, предлагане на играчи и т.н.“

„Те не процедират по този начин, защото обикновено са доста целенасочен тим. Ако излязат с твърда сума, ще им го продадем. Ако не – ще го задържим“, каза Уилън.

„Аз искам да задържа Виктор – смятам, че ще му е от огромна полза да прекара още сезон, или два, или три, при Роберто Мартинес“, завърши босът на Уигън.