Ливърпул и Тотнъм ще влязат в люта битка помежду си за подписа на Виктор Моузес от Уигън през лятото, съобщават медиите на Острова.

21-годишният играч е една от ключовите фигури в съживяването на „латикс“ в края на кампанията, като се отличи с две попадения при разгрома с 4:0 над Нюкасъл. Формата на нигериеца е привлякла вниманието на „шпорите“ и мърсисайдци, като и двата тима ще се опитата да прибавят повече острота в играта си по крилата.

Според английските медии Уигън е склонен да се раздели с Моузес срещу сума не по-малка от 10 млн. паунда, тъй като договорът на младока изтича през 2013 г. Мениджърът на „латикс“ Роберто Мартинес пък явно усеща, че може да се раздели с една от звездите си, и не пропусна да похвали бързоногия африканец.

„Потенциалът на Виктор е невероятен“, каза Мартинес. „Когато клубът получи правилната цена и когато играчите дадат всичко по силите си за Уигън, нашият президент Дейв Уилън никога няма да им попречи да продължат развитието си в по-голям отбор“, добави испанският наставник.