Президентът на Уигън Дейв Уилън набързо отхвърли офертата на Челси да закупи Виктор Моузес, като дори се отнесе насмешливо към победителя в Шампионската лига, който по думите му „се опитал да мине тънко“.

Уилън потвърди, че има официално предложение от „сините“ за нигерийския национал, но то било твърде ниско. Според медиите на Острова сумата дори не надхвърляла 1,5 млн. евро. Това подтикнало президентът на „латикс“ да стартира преговори за нов контракт с Моузес, тъй като до края на настоящия му остават само 12 месеца.

„Челси трябва да слезе на земята преди изобщо да ги изслушаме“, отсече Уилън. „Те отправиха оферта късно следобед в понеделник, но ние я отхвърлихме на момента. Роберто Мартинес доведе Моузес тук и смятам, че той се нуждае от още една година с този мениджър, за да стане топ играч.“

„Предложихме му нов договор, но изглежда, че агентът му, повече от самия Моузес, иска да направи трансфер. Поне това е впечатлението, с което оставаме. Това няма да е за негово добро. В момента най-важното за него е да играе редовно, а в Челси няма да е първи избор.“

„В идеалния случай ние искаме да подпишем нов договор с него. Другият вариант е клуб като Челси да се отнесе сериозно. Ние нямаме нужда да го продаваме с година до края на контракта, защото той не е навършил 24 години, но и няма да си тръгне със свободен трансфер. В момента обаче Челси се опитва да мине тънко с офертата, която ни отправиха оттам“, завърши Уилън.