Две отлични ферти за контролния пакет акции са постъпили в английския гранд Ливърпул. Това стана ясно късно снощи, когато от клуба излязоха с официално прессъобщение.

Вчера бе свикана извънредна среща на борда на директорите, на която е била коменитрана моментната ситуация. Според информацията, публикувана на официалния сайт на клуба, и двете предложения гарантират, че клубът ще може да изплати настоящите си дългове към банките, които бяха натрупани от собствениците Том Хикс и Джордж Джилет.

Непосредствено преди срещата на босовете на „червените”- Хикс и Джилет са изразили желание да отстранят от ръководството административния директор Крисчън Пърслоу, както и финансовия шеф Иън Айри. Двамата ще бъдат заменени от Мак Хикс и Лори Кей МакКътчън. Мак Хикс е син на настоящия собственик Том, докато МакКътчън е вицепрезидент на компанията „Хикс Холдингс”.

Според различни източници една от офертите е от американската компания New England Sports Ventures, която притежава и бейзболния Бостън Ред Сокс. Другото предложение е от китайски консорциум, чието име не се споменава.

Хикс и Джилет обявиха клуба за продажба през април тази година, но до този момент се провалиха в опитите си да намерят купувач заради високите си финансови претенции. Последният, оттеглил интереса си към клуба бе сирийският бизнесмен Яхия Кирди. Двамата американци имат само още няколко дни, за да намерят купувач на тима от „Анфийлд”, като крайният срок за рефинансиране на дълговете изтича на 15-ти октомври. Ако дотогава не бъде намерено решение на ситуацията, контрол върху Ливърпул ще придобие Royal Bank of Scotland, на която двамата американци дължат близо 300 млн. паунда.