Назначението на Гуус Хидинк за временен мениджър на Челси получи първото си официално потвърждение, но куриозно то не беше дело на английския тим. Новината долетя от далечна Австралия чрез официалните информационни канали на местната футболна асоциация, ала впоследствие бе коригирана.

Холандският специалист беше начело на „кенгурата“ за кратко и то доста отдавна – в периода 2005-2006 година. Това обаче не спря австралийците да поздравят своя бивш селекционер.

„Гуус Хидинк пое временно закъсалия гигант от английската Висша лига Челси, след като клубът обяви уволнението на Жозе Моуриньо снощи след катастрофалните резултати в Премиършип“, написаха от местната футболна централа на официалния си сайт.

Съобщението бе придружено и с пост в „Туитър“, който поздравяваше 69-годишния Хидинк: „Нашият бивш селекционер пое Челси – късмет, Гуус!“

Впоследствие обаче австралийците се усетиха, че назначението все още не е потвърдено от Челси и изтриха поста си в социалните мрежи, а новината на сайта набързо бе редактирана и Хидинк се превърна „в оснония кандидат“ за вакантния пост.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS