Собственикът на Челси Роман Абрамович е готов да отправи нова оферта, която да счупи всички световни рекорди във футбола. Руският милиардер смята да предложи умопомрачителна заплата на звездата на Барселона Роналдиньо, за да го примами в Лондон.

Според „Дейли Мейл” Абрамович е съгласен да подписва всяка седмица чек за 200000 паунда, или над половин милион лева (576000 лева), ако бразилецът каже „ДА”.

Както английските медии разкриха вчера, собственикът на Челси вече се е срещал на два пъти с брата на Роналдиньо, Роберто де Асис Морейра и окуражен от неговото одобрение, сега руският магнат е на път да направи оферта от 100 милиона паунда за играча. Половината от сумата ще отиде при футболиста, а другата – в Барселона, като по този начин ще бъде счупен поредният рекорд за трансфер във Великобритания.

Роналдиньо има клауза в договора си от 85 милиона паунда, но цялата сума важи само за испанските клубове, желаещи нападателя, и най-вече за Реал Мадрид, за да се предотврати втори случай „Луиш Фиго”.