Челси ще направи сензационна оферта на стойност 40 милиона паунда за бразилската суперзвезда Роналдиньо. Според испанските медии собственикът на Челси милиардерът Роман Абрамович подготвя страхотната сделка, за да си осигури услугите на Рони преди края на трансферния прозорец в петък.

Близки до вестник „АС” източници разкриха, че предложението ще бъде направено в следващите 48 часа, а от ръководството на Барселона са склонни да продадат звездата си. Испанският гранд се надява да използва част от тези пари за закупуването на Даниел Алвеш от Севиля, който струва 25 милиона паунда.

Братът на Роналдиньо, Роберто де Асис, който е и негов мениджър е бил вчера в Лондон. Той е изгледал срещата между Арсенал и Манчестър Сити в компанията на Пини Захави, който е близък до Абрамович и Киа Йорабчиян, който е агент на Карлос Тевес.

Според слуховете, по време на 90-те минути те са обсъждали евентуалния трансфер. 24 милиона паунда, които „сините” от Лондон заработиха с продажбата на Ариен Робен, позволяват на клуба да направи шокиращата оферта за бразилеца през тази седмица.