Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола изрази желанието си да тренира повече английски играчи в тима си, но смята, че те са твърде скъпи и това пречи те да бъдат привлечени в тима.

Според испанеца, който на два пъти спечели Шампионската лига с Барселона с тим, изграден почти изцяло от играчи, минали през школата на клуба, е невъзможно да бъдат открити достатъчно добри играчи, чиято цена обаче да не е в пъти завишена.

"Бих желал да имам повече англичани в състава си, но те са твърде скъпи. Предимство е да имаш английски футболисти, защото те познават първенството много по-добре, а и смятам, че така е правилно. Впечатлен съм от това колко добри млади играчи има тук, но е невъзможно да ги взема, защото са прекалено скъпи", каза Гуардиола, който през този сезон е използвал едва трима английски състезатели в първия тим на Сити - защитника Джон Стоунс, халфа Фабиан Делф и крилото Рахийм Стърлинг.

Манчестър Сити удължава договора на ключов футболист

"В момента все още развиваме нашата академия, така че се надявам в скоро време тук да има четири или пет момчета от Англия, които да играят редовно в първия тим", добави Гуардиола. Тази вечер Манчестър Сити приема Стоук Сити в изтеглан мач от Висшата лига.