Мениджърът на Уест Хем Мануел Пелегрини недоумява трудностите, които Евертън изпитва през настоящия сезон. „Карамелите” загубиха пет от първите си осем мача в Премиър лийг и сега се намират в зоната на изпадащите.

Пелегрини може да засили напрежението в Марко Силва, ако Уест Хем победи опонента идната събота на „Гуудисън Парк”.

Аржентинският специалист е наясно как се чувства Силва, след като през миналия сезон Уест Хем загуби първите си четири мача през сезона, за да запише първата си победа… срещу Евертън. „Изненадан ли съм? Може би да. Те играят добър футбол принципно и имат силни играчи. Не съм очаквал, че ще се намират на тази позиция към този момент от първенството. Ситуацията е трудна за нас, тъй като Евертън е добър отбор”, коментира Пелегрини.

„През миналия сезон ги победихме с 3:1, а бяхме в сходна позиция с тяхната. Сезоните са различни, а мачовете също. Няма значение дали си победил или загубил последните си мачове в Англия”, продължи Пелегрини.

Уест Хем прави обещаващ старт на този сезон, след като се подхлъзна у дома от Кристъл Палас в последния мач. Сега „чуковете” са осми, на три точки зад третия Арсенал. „Мисля, че се намираме там, където трябва”. „Трябва да се подобрим и сме наясно с това. Нужно е да играем по-добре в атака, а и в защита. Доволен съм от стила, който практикуваме. Вкарахме хубав гол срещи Палас, но загубихме, макар че изиграхме силен мач”, завърши Пелегрини.