Отборът на Кристъл Палас взе ключова победа с 2:1 в лондонското дерби срещу Уест Хем в двубой от 8-мия кръг на Висшата лига. Голът за домкините беше отбелязан от Себастиян Алер в началото на втората част, преди гостите да направят пълен обрат с голове на Патрик ван Анхолт и Джордан Аю в последната минута. 

35 снимки

Двубоят започна в мудно темпо, като "чуковете имаха по-голямото притежание на топката, но така и не успяваха да съзададат нещо сериозно пред вратата на Палас. Все пак в 30-та минута дойде и първият истински шанс в мача. Андрий Ярмоленко напредна по дясното крило, след което центрира към Алер, който не успя да преодолее стража на гостите Висенте Гуита. 

До края на първата част шаносве имаше и за двата отбора. Първо в 33-та минута Фелипе Андерсон не успя да намери топката добре от воле, преди в 36-та минута Райън Фредерикс от състава на домакините изчисти топката от гол линията на Уест Хем. 

В началото на втората част отново заваляха шансовете пред вратата на Гуита. В 52-та минута Себастиян Алер свали центриране на Мануел Ланзини, като топката стигна до Анджело Огбона, който обаче не успя да я натисне добре. 

Само 2 минута по-късно резултатът все пак беше открит. След чудесна комбинация между Ярмоленко и Фредерикс завърши с центриране към Алер, който този път беше безпощаден за 1:0. 

В 63-та минута обаче гостите отвърнаха на удара. След изпълнение на свободен удар ван Анхолт засече топката, която се докосна до ръката на Деклан Райс, за да може съдията Майкъл Оливър да отсъди дузпа. Зад топката застана именно Анхолт, който не сбърка от 11 метра за 1:1. 

В последната минута на срещата обратът беше пълен. В 88-та минута Андрос Таунзент намери главата на Мартин Кели в наказателното поле на Уест Хем, където топката беше отклонена в краката на Джордан Аю, който заби топката зад вратаря Роберто. Първоначално голът беше отменен, но след проверка с видео-асистент рефера се оказа, че Аю е на една линия с последния човек в отбраната домакините и попадението беше зачетено, за да бъде оформена победата на Палас с 2:1. 

По този начин момчетата на Рой Ходжсън излязоха на 4-то място с актив от 14 точки. Уест Хем, от своя страна, заема 7-то място с 12 пункта от 8 мача.