Бившият футболист на Манчестър Сити и Съндърланд Адам Джонсън има нов план как да осъществи завръщане на футболната сцена. Някогашният национал на Англия е наясно, че няма как да се надява да възроди спортната си кариера, след като наскоро беше освободен от затвора, където лежа заради сексуални контакти с 15-годишно момиче. Затова той е решил да стане футболен агент, ако се вярва на булевардните издания от Острова.

31-годишният Джонсън вече се е примирил, че никой не би му подал ръка като професионален футболист, макар и той да имаше подобни амбиции във времето си зад решетките. Англичанинът не мисли да напуска родината си и ще опита да изгради чисто ново реноме като футболен агент. Според „Сън” той иска да бъде близо до семейството си.

Изданието също така разкрива, че грозното деяние на Джонсън не е попречило на доста футболисти от Североизточна Англия – в това число и актуалният национален страж Джордан Пикфорд – да продължат да му оказват подкрепа.

Джонсън смята, че има познанията и контактите да успее в новото си начинание. Подобно решение определено изглежда любопитно предвид факта, че едва ли някой клуб сред професионалните в Англия би желал да има нещо общо с регистриран сексуален насилник като Адам Джонсън.