Един от най-старите клубове в Англия Болтън Уондърърс получи отсрочка от 14 дни да си назначи администратор, след като днес Върховният съд призна, че те имат неплатени данъци в размер на над 1,2 милиона паунда. Отделно са другите задължения като заплати и сметки към трети лица. Делото за неплатените данъци към държавата трябваше да стартира днес, но това не се случи, тъй като съдът даде отсрочка до 22-и май за назначаването на администратор.

Отделно от това, клубът ще стартира новия сезон в третото ниво Лига 1 с минус 12 точки, каквото е наказанието заради влизане в администрация. Поведението на актуалното ръководство на Болтън остава все така странно или недокрай изяснено, след като миналия четвъртък бившият собственик на Уотфорд Лорънс Басини направи предложение да закупи клуба. Лигата даде в понеделник на Басини срок от 48 часа, за да докаже, че има средствата за издръжката на Болтън, но няколко часа по-късно се разбра, че офертата му е на ръба на колапса. След това актуалните шефове заявиха, че сделката е изключена. Миналия месец те отказаха още две предложения без да излизат в медиите с обясниние защо.

Ситуацията около Болтън не е никак приятна от доста време насам, като това е шестият път през последните 18 месеца, когато Болтън е изправен пред ликвидационно решение. Последният им случай, първоначално заведен иск от HM Revenue & Customs през февруари, сега е отложен от Върховния съд след три заседания./БТА