Болтън Уондърърс ще изиграе последния си мач от сезона в Лига Чемпиъншип срещу Нотингам, след като играчите на вече изпадналия отбор се съгласиха на тази стъпка, съобщиха от Футболната лига на Англия. Мачът беше под въпрос, след като предишната им среща с Брентфорд миналия уикенд беше отменена заради бойкот на играчите, искащи си парите.

Английската Футболна лига по-късно днес ще се събере, за да реши как ще се процедира с несъстоялата се среща с Брентфорд- дали ще се води отложена или анулирана.

Правилата гласят, че отложен мач може да се насрочи до четири дни след края на редовния сезон, който е на 5-и май. Болтън е един от основателите на английската Футболна лига през 1888-а година. Клубът е печелил три пъти Купата на Англия- през 20-те години и през 1958-а година, но е в постоянни финасови проблеми от изпадането си от Висшата лига през 2012-а година.

Преди 2 месеца клубът получи оферта от консорциум, оглавяван от бившия футболист на Чарлтън Марк Тайвей, която обаче беше отклонена по незнайни причини. След това Тайвей взе финландския отбор Кеми Сити (доскоро известен с името Кеми ПС) с идеята да го направи водещ в Скандинавия./БТА