Болтън е потънал в по-дълбока криза, след като отпадна и последната надежда потенциалната покупка на финансово закъсалия английски отбор.

Северният клуб, който е един от основателите на английската лига, заяви, че е приключил преговорите с евентуалния купувач Лорънс Басини.

Бизнесменът, който е бивш собственик на Уотфорд, поискал още два дни да попълни своя "пакет за финансиране" и да го представи на английската футболна лига, преди управляващият орган да може да одобри всяко поглъщане. От Болтън обявиха, че нищо не е представено за разглеждане на борда на лигата.

Клубът обяви в изявление, че "предвид неотложността на ситуацията, която беше изразена на г-н Басини, сега обмисляме неговия подход към клуба".

Басини не успя да спази обещанието си, че играчите и персоналът на клуба ще получат заплатите си по време на процеса на поглъщане. Това доведе до това, че футболистите обявиха, че няма да играят последните си две срещи в първенството на Чемпиъншип в знак на протест.

Футболната лига обвини Болтън с неправомерно поведение и нареди на екипа да изиграе своите мачове.а Клубът бе изправен пред ликвидационна петиция на 3 април заради неплатена данъчна сметка, но делото бе отложено до 8 май, за да се даде възможност продажбата на клуба да продължи. Това е шестият път през последните 18 месеца, в който Болтън е изправен пред фалит./БТА