Още само един мач остава до приключването на 32-ия кръг на Висшата лига. Тази вечер предстои да научим дали срещу Кристъл Палас Арсенал ще продължи тенденцията, която уикендът в Англия наложи. А именно – пълна доминация на челниците в класирането. Като изключим „топчиите“ от сметката, всички тимове от топ 7 в класирането надиграха своите съперници, с което интригата за първите 4 позиции се завърза още повече предвид оставащите едва 6 кръга до края.

Гледайте Кристъл Палас - Арсенал от 22 часа на 10-и април пряко в ефира на DIEMA SPORT 2 и онлайн на GONG PLAY!

В тази ситуация Челси, Тотнъм, Манчестър Сити, Манчестър Юнайтед и Арсенал имат преимуществото да бъдат с един или два двубоя по-малко, което означава, че при наваксването им разместванията на върха могат да придобият много интересен вид.

Нека без повече предисловия направим кратка рекапитулация на случилото се на Лазаровден и Цветница...

 

Тотнъм – Уотфорд 4:0

Отборът на Маурисио Почетино буквално помете гостуващите „стършели“ на своя "Уайт Харт Лейн". Контузеният Хари Кейн се появи на смяна, за да изтръгне въздишка на облекчение от феновете, но голямата звезда на терена беше Хьон-Мин Сон. Кореецът беше като ураган отляво по атаката и приключи срещата с 2 гола и асистенция. Той спокойно можеше да стигне и до хеттрик, но веднъж изпусна сам срещу вратаря, а малко след това нацели напречната греда. Другите попадения вкараха Деле Али и Ерик Дайър.

Хьон-Мин Сон благодари на асистента си в шоуто

Манчестър Сити – Хъл Сити 3:1

„Гражданите“ сложиха край на серията от 4 шампионатни мача без успех. Автогол на Ахмед Ел Мохамади и попадения на Серхио Агуеро и Фабиан Делф убиха всякаква интрига до средата на второто полувреме. Чак накрая Андреа Ранокиа вкара почетен гол за „тигрите“, които по милостта на останалите резултати, съумяха да се задържат над чертата.

Гуардиола ядоса феновете на Сити

Мидълзбро – Бърнли 0:0

Боро затвърди тенденцията да участва в едни от най-слабо резултатните мачове през тази кампания. След като тимът не успя да прибави още голове към скромните си 22 дотук, точката срещу Бърнли донякъде може да се приеме позитивно. Гостите могат да бъдат относително спокойни за съдбата си, тъй като се намират на 8 точки над зоната на изпадащите.

 

Стоук Сити – Ливърпул 1:2

Поредното зрелище на „Британия“ нямаше да бъде възможно без странния избор на Юрген Клоп за титулярен състав. Стоук поведе преди почивката, а след нея имаше няколко много чисти положения, на които вратарят Симон Миньоле отвърна с невъзможни изяви. Мърсисайдци стигнаха до пълния обрат само в рамките на 2 минути след красиви попадения на резервите Филипе Коутиньо и Роберто Фирмино.

Клоп: Огромна победа за нас, Миньоле беше великан

Уест Бромич – Саутхемптън 0:1

Вече не е новина, че в още един мач „дроздовете“ не успяха да се разпишат. Хората на Тони Пюлис не вкараха и в предните си три двубоя от Висшата лига. Макар те да отправиха цели 15 шута по посока вратата на „светците“, късметът така и не им се усмихна в опитите да заличат попадението на Жорди Класи в 25-ата минута.

 

Уест Хем – Суонси Сити 1:0

Със серията си от 5 поредни загуби и 7 последователни шампионатни мача без успех лондончани сами се поставиха в трудно положение. Срещу тях имаше друг тим, който се намира в отчайваща форма и в крайна сметка се потвърди максимата, че у дома и стените помагат. Шейху Коуяте реализира победно за Уест Хем в края на първото полувреме, а „лебедите“ преглътнаха 4-о поражение в последните си 5 мача.

 

Борнемут – Челси 1:3

„Сините“ от Лондон направиха поредната си голяма крачка към спечелването на титлата. Адам Смит от домакините си вкара ранен автогол, а три по-късно Еден Азар удвои. Първото полувреме завърши обнадеждаващо за „черешките“ с красивия изстрел от дистанция на Джошуа Кинг, който намали до 1:2. След паузата всичко приключи в 68-ата минута, когато Маркос Алонсо виртуозно заби от пряк свободен удар. Така разликата между Челси и втория Тотнъм се запази на 7 точки.

Конте отговори за Пирло

Съндърланд – Манчестър Юнайтед 0:3

„Червените дяволи“ прекъснаха поредицата от 2 равни с успех над изглеждащия като сигурен удавник тим на Съндърланд. След неособено бляскави първи 30 минути за хората на Жозе Моуриньо миг на гениалност от Златан Ибрахимович доведе до откриването на резултата. Ситуацията за Съндърланд се влоши още повече, тъй като малко преди почивката Себастиан Ларсон бе изгонен с директен червен картон. Около 50 секунди след подновяването на играта през втората част Хенрих Мхитарян удвои, а последният гол бе дело на резервата Маркъс Рашфорд в 89-ата минута.

Златан чупи рекорди и на 35

Моуриньо отписа титлата, цели се в Лига Европа

Евертън – Лестър 4:2

Без съмнение голямото шоу в неделния ден дойде от „Гудисън Парк“. Само в рамките на четвърт полувреме зрителите видяха 4 гола. „Карамелите“ поведоха с гол на Том Дейвис в първата минута, но шампионите отвърнаха чрез Ислам Слимани (4') и Марк Олбрайтън (10'). Ромелу Лукаку вкара за 2:2 в 23-ата, а пълният обрат за домакините оформи Фил Ягиелка с глава след корнер. Лукаку фиксира крайния резултат с втория си гол, който дойде в 57-ата минута.

Евертън до Баркли: Ако не щеш договора, ето я вратата