Президентът на Мансфийлд Таун Джон Радфорд предприе жестока словесна атака срещу нападателя на Ливърпул Луис Суарес заради начина, по който уругваецът отбеляза победния гол в мача между двата тима от 3-ия кръг във ФА Къп.

Мърсисайдци се наложиха трудно с 2:1 при гостуването си на скромния тим от Конфърънс, но вторият им гол падна след явна игра с ръка на звездата им. Според Радфорд ръководството на „червените“ би трябвало да се срамува от постъпката на играча си, който според него е злорадствал след попадението, целувайки китката на същата ръка, с която си помогна.

Всъщност Суарес празнува всичките си голове от началото на сезона по същия начин, ала босът на Мансфийлд не е на това мнение. „На терена изглеждаше все едно той си каза: „Чакай малко, може и да ми се размине“. Знам, че на съдиите им беше трудно, но да играеш с ръка умишлено и след това да празнуваш – това е най-лошото“, заяви Радфорд.

„Окей, приемам, че можеш да измамиш някого, но да отпразнуваш самият акт на измама... едва ли има нещо по-срамно от това“, продължи той.

„От Ливърпул ни отказаха преиграване. Знам, че съм достатъчно голям и достатъчно упорит, за да поискам такова нещо. Боли ни заради лигата, в която играем, където се изправяме срещу отбори като Лутън и Гримзби, а хора като Суарес пак биха постъпили по този начин. Искам да вървим напред като клуб. Срещу Ливърпул всичко опираше до бизнес, а постъпката му бе убийствена. Просто не мога да повярвам, че професионалист би причинил такова нещо на непрофесионален тим“, завърши Радфорд.

Ако Мансфийлд Таун бе стигнал до равенство и съответно преиграване срещу Ливърпул, клубът щеше да получи още 62 хиляди паунда за телевизионнот предаване на срещата.