Елитният Ливърпул се озори максимално срещу скромния Мансфийлд Таун в мач от третия кръг на турнира за Купата на Футболната асоциация. „Червените“ се наложиха с 2:1, като победният гол на Луис Суарес бе доста спорен заради игра с ръка. Мачът ще се запомни още и с дебютното попадение на Даниел Стъридж, който започна като титуляр и се разписа още в седмата минута на срещата.

Мениджърът на мърсисайдци Брендън Роджърс взе решение да даде почивка на повече от титулярите си предвид предстоящото дерби срещу Манчестър Юнайтед в края на следващата седмица. Пепе Рейна, Даниел Агер, Стивън Джерард и Нури Сахин изобщо не попаднаха в групата, докато Рахим Стърлинг, Джордън Хендерсън и Луис Суарес останаха на пейката.

ВИДЕО: Ливърпул се озори срещу тим от Конференцията, би със спорен гол

Въпреки че тренира само няколко дни с новите си съотборници, шанс за изява получи новата покупка на „червените“ Даниел Стъридж. Английският национал започна отлично престоя си на „Анфийлд“, разписвайки се само след седем минути игра. Стъридж бе изведен добре от Джонджо Шелви и с лекота пусна топката покрай вратаря на домакините. Веднага след това Стъридж имаше нова възможност, но пропусна, останал сам срещу вратаря.

Бързият гол във вратата на Мансфийлд предполагаше лесна победа за гостите, но това не се случи. Домакините не се стреснаха и постепенно изравниха играта и на свой ред имаха добри възможности пред Брад Джоунс, който обаче показа класа.

Лошият терен на стадион „Фийлд Мил“ допълнително помогна на домакините срещу техничните футболисти на „мърсисайдци“. Въпреки добрите шансове пред двете врати до почивката нов гол не падна.

Втората част започна отлично за момчетата на Пол Кокс, като Джоунс трябваше да се намесва решително в няколко случая. Слабата игра на Ливърпул принуди Роджърс да извърши промени в тима си, като в игра се появиха Луис Суарес и Джордън Хендерсън.

Рокадите в състава на гостите дадоха резултат и в 58-ата минута, само три след като се появи на терена, Суарес реализира поредния си гол за сезона. Уругваецът получи топката в малкия пеналт стреля, но вратарят на Мансфийлд изби. Топката срещна ръката на Суарес, а след това нападателят довкара коженото кълбо в мрежата. Домакините претендираха за нарушение в нападение, но молбите им останаха нечути от рефера Андре Маринър и неговия помощник.

ВИДЕО: Ливърпул се озори срещу тим от Конференцията, би със спорен гол

В 79-ата минута Мансфийлд все пак стигна до гол. Резултатът бе намален от Грийн, който стреля силно, Коатес опита да изчисти, но след рикошет в тялото на Джоунс топката влетя във вратата за 1:2. Оставащите минути бяха твърде нервни за гостите, които бяха на косъм от преиграване на двубоя. Късметът обаче бе на тяхна страна и „червените“ успаха да устискат победата срещу Мансфийлд, който в момента се подвизава в Конференцията - петото ниво на английския футбол.

По-рано днес стана ясен и противникът на Ливърпул в четвъртия кръг, като това ще бъде тимът на Олдъм Атлетик.


szólj hozzá: Mansfield vs Liverpool 1:2 GOALS HIGHLIGHTS