Четвъртият кръг на турнира за Купата на Англия продължава да оправдава мнението, че изненадите в него валят постоянно. След нулевото равенство между Кембридж и Манчестър Юнайтед в петък вечерта, сега още един представител на Премиършип имаше тежко изживяване. 

И за разлика от "червените дяволи", които все пак ще имат шанс за поправителен срещу четвъртодивизионния си съперник, Суонси Сити отхвърча рано-рано от турнира. "Лебедите" бяха отстранени от представителя на Чемпиъншип Блекбърн Роувърс. 

На "Иууд Парк" домакините победиха с 3:1, а гостите им от Уелс приключиха срещата с девет души. Изгонени бяха Кайл Бартли в самото начало и Гилфи Сигурдсон в самия край на битката. 

Бартли видя червения цвят на картона още преди да има нещо друго интересно в този мач. Той беше изгонен още в 6-та минута и въпреки това неговият отбор поведе в началото на двубоя. 

Гилфи Сигурдсон откри резултата в 21-та минута, но още в следващата атака домакините изравниха. Автор на попадението беше Крис Тейлър, а при този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка. 

Всичко в този мач беше решено в последните минути. В 78-та минута Руди Гестеде направи резултата 2:1, а в последната минута на редовното време Крейг Конуей реши всичко, правейки 3:1. Малко след това и Гилфи Сигурдсон беше изгонен, но това не се отрази повече на резултата. 

Така Блекбърн хвърли в екстаз феновете си и продължава напред в турнира.