Мениджърът на Астън Вила Мартин О’Нийл заяви преди гостуването на ЦСКА Москва в 1/16-финалите за Купата на УЕФА, че изкуственият терен на стадион Лужники не го бива.

Именно там се игра последният финал на Шампионската лига, но специално за двубоя между Челси и Манчестър Юнайтед покритието бе заменено с трева.

Северноирландецът логично попита: „Ако те мислят, че теренът е перфектен, защо тогава не играха финала на Шампионската лига на него?”

Преди време, когато водех Селтик, Дънфърмлин имаше пластмасов терен и иронията беше, че той беше одобрен от УЕФА, но те не играеха мачове за Купата на УЕФА на него.”

„Мислех си тогава, че никога няма да видим мачове от евротурнирите да се играят на изкуствени повърхности, сега това се промени. Тези, които играят на такъв терен по-често, очевидно ще имат предимство.”

„Хората ще кажат, че зимите са толкова сурови тук, че това е необходимо. Може това да е най-доброто изкуствено покритие в Европа, но не е такова, на каквото сме свикнали да играем.”

„Знам, че звучи като подхвърлено извинение да започвам с това, но това несъмнено дава на ЦСКА предимство”, каза още О’Нийл преди мача в Москва.