Английският Манчестър Юнайтед официално обяви на клубния си сайт, че се е разбрал с нападателя Маркъс Рашфорд за новия му договор. Контрактът на английския нападател ще продължи до 2023-а година, като има опция за още една допълнителна.

21-годишният футболист играе за „червените дяволи”, откакто е бил на седем години и е бил част от академията на клуба. Дебютът му за първия тим пък беше през февруари 2016-а, когато бе на 18-годишна възраст.

Маркъс Рашфорд

източник: Gulliver/GettyImages

Заплатата на нападателя ще възлиза на 300 хиляди паунда седмично и по този начин се изравнява почти с Пол Погба по възнаграждение в отбора.

„Този клуб ме изгради изцяло като играч, а и като човек. Чувствам голяма привилегия, когато имам възможността да обличам фланелката на отбора”, сподели Рашфорд при подписването.  „Нужно е да благодаря на Оле и неговия щаб за всичко, което правят за мен. Те са прекрасна група треньори и аз се уча ежедневно от тях, за да покача нивото си. Ще дам всичко,  за да помогна на клуба да бъде там, където принадлежи и да имаме успехи”, допълни Рашфорд.

„Маркъс е един от най-талантливите футболисти в Англия от неговата генерация. Той е чудесен играч, надарен със скорост и енергия. Чудесен пример е как от академията може да се заиграе директно в първия отбор”, пък довери Оле Гунар Солскяер.

Маркъс Рашфорд

източник: Gulliver/GettyImages

Интерес към голаджията на Юнайтед имаше от Барселона, но испанският шампион не предложи никаква оферта. Предходният договор на младия футболист изтичаше през лятото на 2020-а година.