След като на свой терен Ливърпул бе изхвърлен от Карлинг Къп от борещия се да не изпадне от четвърта дивизия Нортхемптън Таун миналата седмица, феновете на Анфийлд трябваше да изтърпят нов резил на любимците им – домакинска загуба с 1:2 от Блекпул.

След това поражение тимът на Рой Ходжсън остана в зоната на изпадащите, където през този сезон се намира за първи път от цели 26 години насам.

Червените нямат победа в пети пореден мач и е на 18-о място във Висшата лига, със само точка повече от последния Уест Хем.

Единствената шампионатна победа на Ливърпул през този сезон е със скромното 1:0 срещу Уест Бромич Албиън, а за 7 мача отборът от Града на Бийтълс е вкарал само 7 гола, но за сметка на това е получил 11 попадения.

В двубоя с Блекпул, Ходжсън заложи на състав: Рейна, Карагър, Кирякос, Джонсън, Шкъртел, Коул, Джерард, Поулсен, Мейрелеш, Кайт и Торес.

За да бъде още по-лош денят за привържениците на Ливърпул, Фернандо Торес се контузи за пореден път тази година още в седмата минута на срещата и принудително бе заменен от Давид Нгог.

С това неприятностите за Ливърпул само започнаха, а до почивката новаците от Блекпул водеха с 0:2 на Анфийлд с голове на Чарли Адам в 29-ата от дузпа, отсъдена за нарушение на Глен Джонсън срещу Люк Варни и самия Варни, който се разписа в последните секунди на първата част.

Единственото попадение за мърсисайдците вкара „обичаен голмайстор” като Сотирис Кирякос, засякъл с глава центриране на капитана Стивън Джерард от пряк свободен удар.

В последните минути на срещата Ливърпул се опита да натисне противника си, но не стигна до нов гол и загуби с 1:2.

За гостите от Блекпул титуляр бе игралият до лятото в ЦСКА Елиот Гранден, който бе заменен в 63-ата минута от Кийт Саутърн.