Ливърпул продължава да се лута в представянето си и още в първия кръг, в който участва, отпадна от Карлинг Къп. „Червените” отстъпиха с дузпи на тима от Лига 2 Нортхемптън, след като в редовното време направиха 1:1, а в продълженията си размениха по едно попадение. При дузпите обаче двама играчи на Ливърпул не успяха с ударите си, и така пратиха своя съперник в четвърти кръг на турнира.

Още в деветата минута Милан Йованович откри резултата на „Анфийлд” и така внесе спокойствие в играта на домакините.

Те обаче така и не успяха да оползотворят преимуществото си с още попадения, и в 56-та минута бяха наказани. Били МакКей изравни резултата за Нортхемптън, и така върна всичко отначало.

Експерименталният състав от младоци, който пусна Рой Ходжсън, така и не намери отново път към вратата на гостите.

Напротив, в средата на първото продължение Нортхемптън тотално смълча „Анфийлд”, когато Майкъл Джейкъбс вкара във вратата на Брад Джоунс.

Давид Нгог бе герой за Ливърпул, макар и за няколко минути, тъй като в 116-та успя да изравни до 2:2, като засече с глава центриране на Сотириос Киргиакос. Щастието на Нгог обаче трая броени мигове. Именно той стреля първата дузпа за Ливърпул, и я пропусна.

Нейтън Екълстън също пропусна своя удар от бялата точка за домакините, докато футболистите на Нортхемптън нямаха грешка от 11-те метра, и така си осигуриха мястото в следващия кръг на Карлинг Къп.