Двамата основни централни защитници на Англия Джон Тери и Гари Кейхил получиха травми при победата над Белгия с 1:0 на Уембли в последната проверка на отбора преди началото на Европейското първенство в Полша и Украйна.

Кейхил трябваше да напусне принудително още в 19-ата минута, след като пострада след сблъсък с вратаря Джо Харт. Бранителят на Челси беше бутнат в гръб от Дрис Мертенс и се удари във вратаря. В лагера на Англия са притеснени, че бившият играч на Болтън може да е получил фрактура на челюстта.

„Ако той е счупил челюстта си, което е напълно възможно, ние ще загубим още един основен човек от нашия състав. Надявам се да става въпрос само за натъртване, което няма да му попречи да играе на Европейското първенство“, коментира мениджърът на островитяните Рой Ходжсън.

Джон Тери пък също беше заменен принудително в 70-ата минута заради болки в областта на аддукторите. Двамата играчи ще минат на скенер, след който ще има яснота за контузиите им.

Ходжсън вече загуби двама от опитните футболисти в полузащитата, след като по-рано през седмицата беше потвърдено, че Франк Лампард и Гарет Бари няма да играят на Евро 2012 заради травми.

Англия играе срещу Франция на 11 юни в първия си мач на шампионата на Стария континент. Съперници на островитяните в Група D са още Швеция и съорганизаторът Украйна.