Саутхямптън бе разбит от Нюкасъл с 4:1 в мач от 15-ия кръг на Висшата лига. Головете за "свраките" бяха дело на Мигел Алмирон, Бруно Гимараеш, Крис Ууд и Джо Уилък, а за "светците" се разписа Роман Перо. С тази победа Нюкасъл вече е 3-ти с 27 точки, докато Саутхямптън остава на незавидната 18-та позиция с едва 12 пункта на сметката си.

46 снимки

Срещата започна с ранен шанс за Саутяхмтън, когато Роман Перо получи хубав пас по земя и стреля от границата на наказателното поле, но Ник Поуп отрази по великолепен начин, избивайки в корнер. В 35-та минута Мигел Алмирон от Нюкасъл направи страхотен самостоятелен пробив и отправи удар вътре в наказателното поле, преодовялайки Гавин Базуну с удар в долния ляв ъгъл - 1:0.

В 41-та минута Шон Лонгстаф можеше да удвои, след като засече центриране в наказателното поле, но топката мина малко над напречната греда. В 58-та минута Джейкъб Мърфи отигра към Крис Ууд, който демонстрира решителност, изпревари няколко защитници и завърши по страхотен начин, за да направи резултата 2:0. Само четири минути след това Киърън Трипиър центрира страхотно към Джо Уилок, който преодоля Базуну с брилянтен удар в долния ляв ъгъл, а резултатът стана класически.

Мохамед Салису подаде към Роман Перо минута преди края, а последният успя с прецизен удар да отбележи в горния десен ъгъл, за да намали резултата - 1:3. Нюкасъл реши да отговори светкавично и след по-малко от две минути Бруно Гимараеш отправи удар ог границата на пеналтерията, като не остави шансове на вратаря, за да оформи крайния резултат - 4:1.

В друг мач по същото време от кръга Кристъл Палас победи в гостуването си на Уест Хем. Головете за гостите отбелязаха Уилфред Заха и Майкъл Олизе, а за "чуковете" точен бе Саид Бенрама. С тази победа Палас е вече 9-ти с 19 точки, докато Уест Хем остава на 15-та позиция с 14 пункта.

Мачът не предложи много чисти положения, но още в 20-та минута Саид Бенрама взаимодейства страхотно с Лукас Пакета, а първият бе изведен на чиста позиция и стреля, за да открие резултата в полза на "чуковете". Четири минути преди края на първата част Уилфред Заха стигна до топката на границата на наказателното поле, след като се ориентира добре и без да се замисля отправи чудесен удар, за да изравни резултата.

В 78-та минута бе отсъдена дузпа за Кристъл Палас, след като Пакета задържа свой противник в наказателното поле. Последва дълго разглеждане на ситуацията, при което главният съдия Пол Тиърни реши сам да се увери в преценката си. След като видя на ВАР отново положението, арбитърът отмени дузпата. В 94-та минута Майкъл Олизе опита късмета си от границата на наказателното поле с топовен удар, а след получилият се рикошет топката влетя във вратата на Фабиански, за да донесе трите точки на Кристъл Палас.