Легендата на Манчестър Юнайтед Гари Невил заяви, че първите 2-3 години на Кристиано Роналдо в английския гранд са го оформили в професионалиста и суперзвездата, която португалецът е днес. Невил употреби доста цветисти думи, с които да опише въпросния период.

Роналдо пристигна на „Олд Трафорд“ през 2003 година като 18-годишен младок, а след 6 сезона си тръгна с три титли на Англия и трофей от Шампионската лига на сметката си. Невил си спомни, че португалецът съвсем не е бил с правилната психическа настройка в началото и му е коствало доста, за да привикне към обстановката.

„Той не пристигна в Юнайтед със статута на някого, който да задава тона пред всички останали. Роналдо съвсем не беше от този тип футболисти, които с идването си карат всички останали да вдигнат нивото. Събитията съвсем не бяха такива“, разказа бившият треньор на Валенсия.

„Той се превърна в този играч именно заради това, което се случваше в съблекалнята. В първите си две или три години той беше тормозен и разкъсван в Манчестър Юнайтед, като сам признава, че това го направи мъж.“

„Когато си тръгна, вече той беше човекът, който задаваше стандартите. В Юнайтед той се превърна в човек, който идваше половин час преди тренировката и оставаше още час след нея. В клуба обаче винаги имаше 20 други на сезон в течение на 15 години, които правеха същото всеки ден.“

„Клубът, сър Алекс Фъргюсън и играчите даваха пример един на друг. Ако се върнете до първите две или три години на Роналдо в Юнайтед, ще видите, че неговите зрялост, решения на терена, физика, воля за победа – всичко това бе изградено през този период“, заключи Невил.