Бившият бранител на Манчестър Юнайтед Гари Невил вярва, че големият враг на „червените дяволи“ Ливърпул има реален шанс да се класира в топ 4 на Висшата лига, но призна, че възпитаниците на Юрген Клоп не разполагат с план „Б“ срещу отбори от долната половина на таблицата.

„Мърсисайдци“ правят отлични двубои срещу преките си конкуренти за челните места, но изпитват сериозни трудности срещу отбори, практикуващи по защитен стил на игра.

„В края на сезона ще има два големи клуба и двама големи мениджъри, които ще бъдат извън Топ 4. В момента, ако всеки един от отборите имаше едни и същи мачове до края на сезона, то Ливърпул щеше да се намира в беда“, коментира Невил.

„В някои аспекти може би те са най-слабият тим, но добрата им серия от мачове може да им осигури предимство в борбата. Всичко обаче се променя с всяка изминала седмица“, каза още той.

„Отборът на Ливърпул няма план „Б“ що се отнася до контролирането на двубоя с различен стил на игра и когато някои тимове не им позволят да използват енергията да пресират, те са много по-малко ефективни“, продължи Гари Невил.