Звездата на Манчестър Сити Кевин де Брюин призна, че натоварванията, на които той и неговите съотборници са подложени вече оказват влияние. Белгийският национал приветства 4-дневната почивка, която мениджърът Хосеп Гуардиола отпусна отбора.

Де Брюин стартира като титуляр във всеки от последните 7 мача на „небесно сините” и не е получавал почивка от средата на декември насам. В същото време Давид Силва ту е в състава, ту не заради личните си проблеми, а възможностите за игра пред Яя Туре си остават ограничени.

Гуардиола заповяда: Марш от Манчестър и почивайте!

Сити се бори за трофеи на четири фронта и не е чудно, че вече контузиите започват да играят важна роля.  Самият Де Брюин, макар и само на 26 години, вече усеща физическото измерение на умората.

„Ще избягам надалеч, няма значение къде”, сподели Де Брюин. „Това ще ни помогне доста. Усещах още от първата минута срещу Бърнли, че имаме нужда.”

„Казвал съм го преди – за 10 мача се чувстваш страхотна, в следващите 10 си окей, а в останалите вече се чувстваш като л**но. Знаете – трябва да направим това, което е нужно. Към момента разполагаме само с 15-16 футболисти, така че трябва да преминем през тежкия период”, допълни плеймейкърът.

Сити играе по два мача на седмица от последната пауза за националните отбори през ноември. Де Брюин не участва само в две от тези 22 срещи.