Манчестър Сити допусна една от редките си грешни стъпки във Висшата лига, но остава уверено на върха. Макар "гражданите" да бяха посечени от Бърнли в края и да завършиха само 1:1 на стадиона на съперника, те все още имат комфортна преднина на върха и се борят за четири трофея. 

Сгъстената им програма обаче все повече изстисква играчите като лимони и капитанът Венсан Компани призна, че са били изцедени в края на двубоя. И затова мениджърът Хосеп Гуардиола даде задължителна команда "Свободно!" на всички в отбора. 

"Три дни ваканция за всички - играчи, треньори, служители, доктори, терапевти! Не искам да виждам никого от тях в Манчестър. Ако имаме мачове през три дни, играем ги според графика. Но когато следващият ни мач е чак след седмица, трябва играчите да изпуснат парата поне за три дни."

"Преди двубоя с Лестър следващата събота ще имаме само три тренировъчни сесии, а после ще се готвим за Базел в Шампионската лига. Хубаво е момчетата да си починат, защото от август насам сме имали почивна седмица само веднъж. Имаме още много тежки мачове, така че трябва да си починем сега поне три дни", заяви Гуардиола.