Манчестър Юнайтед не забави победния си ход във Висшата лига и в третия кръг. У дома тимът на Жозе Моуриньо победи Лестър с 2:0 в мач, който бе далеч от стандартите, които „червените дяволи” зададоха дотук. Две от резервите на Специалния – Маркъс Раишфорд и Маруан Фелаини вкараха головете, с което измиха частично срама от представянето на Ромелу Лукаку. Белгийският таран пропусна дузпа във важен момент, а това можеше да се окаже фатално.

По този начин манчестърци продължават да водят в Премиършип със 100-процентов актив от 9 точки и без допуснат гол. "Лисиците" останаха все така с три пункта, които им отреждат 16-ата позиция.

„Червените дяволи” бързичко наложиха надмощие в централната зона и започнаха да редят атаките си от самото начало. Лестър очевидно нямаше против да пресреща противника в собствената си половина, а после да се втурва напред за контраатаки.

Още в 18-ата минута топката се оплете в мрежата на „лисиците”, след като Лукаку стреля опасно,  Каспер Шмайхел спаси, а Хуан Мата направи точна добавка. Съдиите правилно отмениха попадението заради засадата, в която испанецът бе изпаднал.

Минутка по-късно най-скъпата покупка на Юнайтед Пол Погба отправи страховит диагонален шут от около 22 метра, който профуча на косъм порай десния стълб зад датския вратар на Лестър.

Доминацията на домакините не отслабна. В 20-ата минута Мата направи за смях бранител на гостите в наказателното поле, а после стреля доста добре към десния ъгъл. Шмайхел бе на ниво и изби в ъглов удар.

Четири минути по-късно Погба за пореден път натисна спусъка от дистанция и отново не бе никак далеч да порази целта. Кълбото пак премина опасно близо до дясната греда.

Френският национал за отново пробва късмета си в 35-ата минута, като пак беше агонизиращо близо до попадението.

Втората част можеше да има мечтано начало за домакините. В 52-ата минута при една атака отляво Антони Масиал получи топката и пробва центриране, което Дани Симпсън пресече с ръка. Реферът Майкъл Оливър веднага посочи бялата точка, а отговорността да изпълни падна върху плещите на Лукаку. Нападателят очевидно се подаде на напрежението, като шутира леко встрани от центъра. Шмайхел се хвърли във вярната посока и изби.

В следващите минути Юнайтед изглеждаше разколебан, а Лестър изпусна две чудесни възможности чрез Марез. На два пъти алжирецът успяваше да нахлуе опасно отдясно, като и в двата пъти взе грешното решение и предпочете да завършва сам.

Обсадата на вратата на Шмайхел приключи успешно в 70-ата минута благодарение на резервата Маркъс Рашфорд. Влезлият само минути по-рано нападател се оказа на точното място, за да засече центриране на Хенрих Мхитарян от ъглов удар. Вратарят на гостите докосна кълбото, но не му попречи да се оплете в мрежата – 1:0.

Дванадесет минути по-късно други две резерви – Джеси Лингард и Маруан Фелаини сложиха точка на спора. Първият се измъкна отляво и задържа в наказателното поле, а след това с добър пас намери Фелаини пред малкия пеналт. Белгиецът отклони топката достатъчно, че да я прати в мрежата.

В продължението Лестър пропусна идеална възможност за почетен гол. Демарай Грей проби отдясно и пусна супер подаване по тревата, с което изведе Анди Кинг непосредствено срещу Давид де Хеа. Испанецът показа жесток рефлекс и с крак отрази шута на полузащитника.

Почти в ответната атака Лукаку имаше чудесен шанс да продължи головата си серия, само че прехвърлящият му изстрел премина встрани от вратата.

Висша лига на Англия 2017/2018, 3-и кръг, резултатите от събота:

Борнемут – Манчестър Сити 1:2

Кристъл Палас – Суонси Сити 0:2

Хъдърсфийлд – Саутхемптън 0:0

Нюкасъл – Уест Хем 3:0

Уотфорд – Брайтън 0:0

Манчестър Юнайтед – Лестър Сити 2:0