Нюкасъл и Уест Хем се срещнаха в мач помежду си, в който победата беше на всяка цена, с оглед на трагичния старт и на двата тима. И "свраките" взеха ценните три точки след категоричен успех с 3:0. 

Хоселу откри за тима на Рафа Бенитес преди почивката, а малко повече от четвърт час преди края Киърън Кларк сложи точка на спора с второто попадение за тима си. В края резервата Александър Митрович просто оформи крайното 3:0. 

Още два тима от елита на Англия изхвърчаха рано- рано

Така "джордитата" леко отлепиха след двете поредни загуби от началото на сезона, а "чуковете" записаха трето поредно поражение и облаците над главата на мениджъра Славен Билич се сгъстиха. 

Мачът започна равностойно и предложи доста битка по терена. Чистите положения в тези начални минути липсваха, макар играта на домакините да беше по-жива. Айосе Перес и Мат Ричи обаче нямаха късмет да открият. 

Борнемут - Манчестър Сити 1:2 /репортаж/

Това обаче се случи в 36-та минута, когато Нюкасъл организира страхотна бърза атака. Тогава Микел Мерино намери със страхотен извеждащ пас Кристиан Ацу зад защитата, ганаецът с едно докосване свърна около точката на дузпата, където налитащият Хоселу прониза мрежата на Джо Харт за 1:0. 

В крайна сметка това беше последното чисто положение преди почивката и тя дойде с един гол аванс за домакините. Те обаче не се примириха само с него и след подновяването на играта продължиха да бъдат активни в предни позиции. 

Страхотен шанс да удвои се откри пред Мат Ричи в 64-та минута, но ударът му от близка дистанция, беше избит по невероятен начин от Джо Харт. Но английският страж нямаше какво да направи няколко минути по-късно. 

Тогава Мат Ричи се реабилитира за пропуска си, след като направи страхотен пробив отдясно на наказателното поле и пусна прострелен пас успоредно на голлинията, който беше засечен от Киърън Кларк в мрежата за 2:0 и всичко на практика приключи.

Но остана време и за още едно попадение в мрежата на "чуковете" и то беше дело на влезлия малко преди това като резерва Александър Митрович, засякъл пас на Айосе Перес в 86-та минута.  

До края на мача не се случи нищо друго интересно и в крайна сметка Нюкасъл се докопа до първия си успех този сезон след завръщането в Премиършип. Уест Хем пък продължава да затъва и вече е с три загуби от три двубоя и пред Славен Билич има много проблеми за решаване. 

Резултати от ранните съботни мачове в Англия: 

Борнемут - Манчестър Сити 1:2

Кристъл Палас - Суонси 0:2

Хъдърсфийлд - Саутхемптън 0:0

Нюкасъл - Уест Хем 3:0

Уотфорд - Брайтън 0:0