Манчестър Сити победи Борнемут с 2:1 с инфарктен край на мача, който беше част от 3-ия кръг на Премиършип. Чарли Даниелс откри резултата в 13-ата минута, но гостите обърнаха развоя на срещата с попадения на Жезус в 21-ата и Стърлинг в добавеното време на двубоя. 

Стърлинг беше изгонен след отбелязването на гола за втори жълт картон и остави съотборниците си в намален състав, но за кратко. Срещата между двата тима започна добре за Борнемут, които се впуснаха в атаки към вратата на "гражданите".

Още в 13-ата минута на двубоя невероятен удар на Чарли Даниелс прати кълбото под гредата и "черешките" откриха резултата. Сити се впусна веднага да търси изравняването, за сметка на това Дефоу стреля към ъгъла на вратата на Едерсон, но вратарят спаси.  Сити изравни в 21-ата минута, след като Давид Силва намери Жезус, който се разписа във вратата на Бегович за 1:1.

До почивката Сити се впусна в непрестанни атаки към вратата на домакините, но Бегович беше на ниво във всички ситуации. В 44-ата минута Фернандиньо стреля под гредата, но Бегович не му остави шансове.

В 51-ата минута Стив Кук направи безумно нарушение срещу Жезус, но съдията не му вдигна дори жълт картон за нарушението, като не го отсъди, а играта продължи с тъч.
Пет минути по-късно Менди пусна топката към Стърлинг, но ударът му беше париран.  Домакините отвърнаха с греда на Кинг в 61-ата минута. Гостите също нацелиха гредата чрез Отаменди. 

Дълбоко в добавеното време Сити реализира победен гол с попадение на Стърлинг и грешка в отбраната на "черешките". Съдията показа втори жълт картон на голмайстора и така Сити завърши с 10 човека. 

Така Сити вече има 7 точки и е лидер, но с мач повече от конкурентите си. Борнемут продължава без точка от старта на шампионата с три поредни загуби.