Представянето на Алексис Санчес по време на дебюта му за Манчестър Юнайтед не е породило изненада у мениджъра на тима Жозе Моуриньо. Наставникът на "червените дяволи" разкри задоволството си от трансфера на чилийската звезда от Арсенал и заяви, че не поставя под съмнения качествата му. 

Санчес дебютира с фланелката на манчестърци по време на мача от 1/16 финалите за Купата на Англия. Нападателят стартира от първата минута при победата над Йоувил с 4:0 и бе заменен в 72-ата  от Джеси Лингард.

Юнайтед громи при дебюта на Санчес и мач №100 на Моу

"Не съм изненадан от представянето на Алексис. След три години и половина във Висшата лига редовна игра, всеки знае какъв тип футболист е той. Санчес е от играчите, които купуваш и никога не поставяш под съмнение. Не мислиш колко време ще им е нужно за адаптация и т.н.", коментира Моуриньо.

Жозе и Ерера щастливи след успеха над Йеовил

"Той е фантастичен футболист. Демонстрира класата си цели три години и в последните три дни тренира с нас. Говорихме и разбрах, че той се нуждае се от игрови минути. Санчес не игра за Арсенал в последните два или три мача. Тренировките му не са били пълноценни, тъй като едната половина от него е била на "Емиратс", а другата в Манчестър", допълни той. 

Дебютът на най-скъпоструващия играч в Англия

"Имаше нужда да проведе няколко качествени занимания, както и стори. Не бях сигурен, че ще може да издържи 90 минути, искаше ми се да го пусна за 60, 70, 75. Така останалите ще успеят да се адаптират към стила му, както и той към този на съотборниците си", заяви още Специалния.