Най-новото попълнение на Манчестър Юнайтед Алексис Санчес очаква да направи дебют тази вечер в двубоя Йеовил от ФА Къп, но този факт може да остане окаже на заден план, ако информацията на „Таймс” се потвърди. Британският ежедневник твърди, че в момента чилийският национал си има проблеми заради нарушаване на анти-допинговите правила като играч на Арсенал.

Алексис Санчес и легендарните №7 на Манчестър Юнайтед

Според информацията инцидентът се е случил по-рано този месец, като колкото вината е на играча, толкова и на бившия му тим. Става дума за това, че двете страни са пропуснали да информират допинг ченгетата  за местоположението на футболиста, докато са се изчиствали последните детайли по сделката с Юнайтед.

Според правилата на Футболната асоциация даденият клуб и търсеният футболист са длъжни да информират властите, ако играчът няма да се яви на тренировка. В тази връзка се знае, че Санчес е пропуснал тест, проведен в тренировъчната база на Арсенал в понеделник, тъй като по това време се е намирал в Манчестър.

Колко голям удар направи Юнайтед с Алексис Санчес?

Вестник „Таймс” смята, че в момента всичко е в ръцете на ФА, която трябва да прецени дали има вина при пропуска за известяването. Ако се докаже наличието на такава, то футболната централа на Англия ще стартира разследване за това на кого да бъде наложена санкция – на Арсенал или на Санчес.

Целият автопарк на Йеовил не струва колкото Бентлито на Алексис

На този етап и „топчиите”, и чилийският нападател отказват да коментират темата.

„Таймс” добавя също така, че „няма основания да се смята, че Санчес умишлено е избегнал теста или пък дори че е бил наясно, че отсъствието му не е било съобщено на проверяващите”.