Манчестър Юнайтед преодоля с лекота 1/16-финалите в турнира за Купата на Англия след успех над играещия в Лига 2 тим на Йеовил с 4:0. Голове на Рашфорд, Ерера, Лингард и Лукаку донесоха успеха на "червените дяволи" в мач №100 за наставника Жозе Моуриньо и в дебюта на най-скъпия футболист във Висшата лига в момента Алексис Санчес.

В началните минута на двубоя футболистите на Йеовил опитаха да бъдат по-активният тим, но ударите към вратата на Ромеро не бяха сполучливи.

В 24-ата минута вратарят на домакините Кресяк спаси опасен удар към вратата. Алексис Санчес беше доста активен по терена и създаде куп положения пред Йеовил, но не успя да се разпише.

Моу и Ерера след двубоя с Йеовил

За сметка на това в 42-ата минута на срещата чилиецът намери добре Рашфорд и той изпревари бранител на домакините, вкарвайки топката във вратата на Йеовил.

Още в 51-ата минута на двубоя пас на Санчес към Мата позволи на последния да нацели гредата.

При образцова контраатака на "червените дяволи" в 61-ата минута Санчес намери Ерера в наказателното поле и той с диагонален удар удвои преднината на гостите от Манчестър.

В 65-ата минута на терена се появи и Ромелу Лукаку, който замени Мата. 

Треньорът на Йеовил след двубоя

Санчес напусна терена в 72-ата минута като отстъпи мястото си на Джеси Лингард, който се разписа в 89-ата минута, а точка на спора сложи Лукаку с попадение в добавеното време на двубоя с гол на празна врата.

Така "червените дяволи" очакват съперника си за 1/8-финалите в турнира.

Шефилд Уензди победи с 3:1 у дома Рединг и също е напред в надпреварата.