Манчестър Юнайтед е влезнал в дискусия с Антони Марсиал, като желанието на борда на „червените дяволи” е да обвържат французина задълго.

22-годишният офанзивен футболист се присъедини към английския тим през 2015 година, ставайки най-скъпият тийнейджър във футбола, след като бяха платени 58 милиона паунда на Монако за него.

Бъдещето на Марсиал на „Олд Трафорд” бе неясно през това лято, след като той влезе в остър конфликт с мениджъра Жозе Моуриньо, а спекулациите бяха, че французинът ще напусне отбора. Бордът на Юнайтед обаче няма намерение да се разделя с крилото на отбора и смята да се възползва от възможността да удължи неговия контракт.

Марсиал направи летящ старт с екипа на „червените дяволи”, като вкара в дебюта си срещу големия съперник – Ливърпул. Впоследствие той отбеляза 11 гола в дебютната си кампания във Висшата лига под ръководството на Луис Ван Гаал.

Откакто отборът бе поето от Жозе Моуриньо, Марсиал е записал едва 11 старта за отбора за два сезона и е вкарал 13 гола през това време. Това стана факт след пристигането на Ромелу Лукаку и Алексис Санчес, като лимитираните му минути в състава на Юнайтед го лишиха от участие на Мондиал 2018, където Франция стана световен шампион.

Антонио Марсиал е взел участие в едва една среща през този сезон за Манчетър Юнайтед – срещу Брайтън при загубата с 2:3.