Испанецът Жоел Роблес стана 50-ият вратар с асистенция в английското първенство по футбол, след като подаде дълга топка за гол на белгийския нападател Кевин Миралас при победата на Евертън с 2:0 срещу Лестър Сити на стадион "Кинг Пауър". Успехът на Коледа изкачи "карамелите" на седмо място в генералното класиране на Висшата лига, което направи празника за юношата на Хетафе още по-голям.

Жоел Роблес е само с една асистенция, а лидер в класирането по голови подавания от вратари е бившият играч на Лийдс, Тотнъм и Блекбърн - Пол Андерсън. Той пък е в престижната листа на вратарите, които имат и голове на своята сметка, след като през 2007-а година се разписа във вратата на Уотфорд от пряксвободен удар.

Тогава страж на "стършелите" беше Бен Фостър. След Робинсън в класирането има две популярни имена - с по четири асистенции са Дейвид Сийман и Хосе Рейна.

С по три са Петер Шмайхел, Марк Кросли, Юси Яскелайнен и Тим Хауърд, а с по две - Пол Джоунс, Найджъл Мартин, Дийн Кийли, Петер Чех, Шей Гивън, Крис Къркланд, Тим Крул, Стийв Огризович, Тим Флауърс, Март Поум, Иън Уолкър, Скот Карсън, Дейвид Джеймс, Лукаш Фабиански и Мануел Алмуния.