Ръководството на Уест Хем и треньорският щаб на „чуковете” са стигнали до съгласие в това да се опитат да привлекат нападателя на Челси Оливие Жиру през зимната пауза.

„Сините” от Лондон закупиха френския стрелец от Арсенал през миналата зима, като в двайсетте си срещи за Челси има само три гола във Висшата лига. Въпреки ниската си резултатност, французинът се превърна в ключов нападател за италианеца Маурицио Сари, който го предпочита пред Алваро Мората. Контрактът на бившия футболист на Монпелие с тима от „Стамфорд Бридж” изтича след по-малко от година, като английският The Mirror твърди, че „чуковете” ще направят любопитна оферта за Жиру през януари.

Тимът от „Олимпийския стадион” искаше да привлече нападателя по-рано, но офертата, която бе предоставена на Арсенал не бе достатъчно атрактивна за „артилеристите”.

Английското издание обаче предупреждава, че Челси е в готовност да предложи нов контракт на Жиру, след като сегашното представяне на нападателя се нрави на всички на „Стамфорд Бридж”.

Идния уикенд Челси посреща Манчестър Юнайтед в Лондон.