Нападателят на Франция Оливие Жиру вярва, че отборът има шанс да повтори постижението на сънародниците си отпреди 20 години и да спечели титлата от Европейското първенство след тази от Световното в Русия.

Златното поколение на "петлите" от края на миналия век триумфира на домашния Мондиал през 1998, а две години по-късно спечели и титлата от Европейското първенство в Белгия и Холандия.

Жиру, който не отбеляза нито един гол в Русия, но бе с важна роля за успеха на Франция, вярва, че този отбор може да спечели Евро 2020.

"Имаме много млади и талантливи играчи и ще продължим по същия начин. Искаме всички от Световното първенство да участват и на Европейското. Намираме се в добър период. Всеки отбор притежава собствен стил и ние използваме нашите качества, солидни сме. На Световното първенство винаги водехме в резултата, като изключим девет минути срещу Аржентина. Така че просто трябваше да държим резултата. Понякога трябва да си умен", коментира Жиру след нулевото равенство с Германия в Мюнхен.

"Срещу Германия не отбелязахме, но бяхме много ефективни в защита. Вратарят се представи страхотно в дебюта си и показа, че той е бъдещето на Франция, след като Юго Лорис се откаже", сподели нападателят на Челси. Утре Франция посреща Холандия във втория си мач от Лигата на нациите. /БГНЕС