Футболистът на Тотнъм Дани Роуз призова ръководните органи да вземат мерки срещу зачестяващите прояви на расизъм в света на футбола през последните седмици. 

Националът на Англия, както и други негови съотборници, бяха обект на расистки обиди при победата на родината им срещу Черна гора в квалификационен мач за Европейското първество през 2020 година. 

Преди седмица защитникът призна, че с нетърпение чака да прикючи с футбола в следствие на липсата на ефективни мерки в борбата срещу расизма. 

"Изглежда, че расизмът отново се промъква в играта. Видяхме подобни прояви и през уикенда в срещите от Премиършип", констатира бранителят. 

"Надявам се, че след приключването на сезона ръководните органи ще имат възможност да седнат и да обсъдят как да бъде изкоренени тези неприятни прояви", с надежда завърши Роуз. 

Сцените на расова нетолерантност през последните седмици се увеличават, след като сред жертвите на подобно отношение се оказаха футболистите на Уотфорд – Трой Дийни, Кристиян Кабаселе и Адриан Мариапа, както и младият нападател на Ювентус Мойс Кийн.