Истински скандал е на път да избухне във Висшата лига заради празничната програма на шампионата около Коледа. Това стана ясно днес, след като различни медии в Англия разпространиха информацията, че една от телевизиите, предаваща Премирършип възнамерява да направи сериозни размествания и един от двубоите да се играе навръх Бъдни вечер. Може би отзвукът нямаше да бъде толкова сериозен, ако не ставаше дума за дербито между Арсенал и Ливърпул, което трябва да се играе на „Емиратс“.

Според неофициалните информации, от Sky Sports обмислят да насрочат срещата за 24 декември от 16 часа местно време.

Това обаче би било изключително неприятно особено за гостуващия тим и феновете на „червените“, които на практика няма да могат да празнуват със семействата си.

Все още информацията не е официална, но вече се усеща надигащото се недоволство в Англия. Ако обаче от Sky наистина са решили подобен вариант, протестите и реакциите от страна на феновете едва ли биха повлияли на намеренията им.

Двете най-големи телевизии на Острова, които предават мачовете Sky и BT и ще платят 71% от зашеметяващата сума от 8,3 млрд. за телевизионни в следващите три години, на практика могат да променят и да влияят на решенията и изготвянето на програмата от страна на Висшата лига.