Десният краен защитник на Нюкасъл ДеАндре Йедлин се оказа с хакнати акаунти в социалните мрежи. Според първоначални данни атаката е дело на двама неизвестни извършители.

25-годишният американец по принцип е доста активен в интернет пространството и радва немалко последователи. Именно те първи заподозряха, че нещо не е наред, когато на профилите му се появиха поредица от странни постове.

Един от тях включва прокламация в полза на Глазгоу Рейнджърс, който е обявен за „единствения добър футболен отбор”.

Далеч по-явна хакерската атака стана с публикация, насочена срещу самия играч и мениджъра на Нюкасъл Рафаел Бенитес. Тя включваше запис на автогола, който Йедлин си вкара при загубата от Челси с 1:2. „Автоголът ми, заснет от трибуните. Рафа има голяма глава и смърди на испански сандали.”

Когато вече болшинството последователи на Йедлин нямаше никакво съмнение, че той е станал жертва на атака, хакерите имаха смелостта да напишат и прощално писмо, в което оправдават действията си с това, че „Йедлин имаше много лесна парола”. Всичко завърши с извинения за всеки, който се е почувствал обиден, както и… призив да последвате Mess и Slav в социалните мрежи.

Още по темата:

Сари изумен от защитната игра на Нюкасъл

Бенитес не се трогна от критиките за "негативния" Нюкасъл

Острие на Нюкасъл защити Рафа за "паркирането на автобуса"