Лестър официално съобщи, че ще завърши мачовете от този сезон на своя стадион. Поради затягането на мерките за борба с коронавируса в града, имаше вероятност футболистите на Брендън Роджърс да домакинстват на неутрален терен.

"Всички страни са напълно доволни, че нашият план за действие по време на пандемията се запазва и футболните операции на клуба могат да продължат да се извършват безопасно в съответствие с действащите протоколи.

В същото време рискът за персонала на клуба и гостуващите отбори не се увеличава. Следователно тренировките на отбора ще продължат по план, а предстоящите мачове от Висшата лига ще останат непроменени", се казва в изявлението на Лестър на официалната страница на клуба.

Министърът на здравеопазването на Обединеното кралство Мат Ханкок заяви, че карантинните огнища се затягат в Лестър. За период от 2 седмици в града и околностите му са регистрирани 658 нови случая на коронавирусна инфекция.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.