Изключително странна, дори комична картина описа босът на Евертън Фархад Мошири по време на годишната среща на акционерите на клуба. На нея той разкри как се е стигнало до раздялата с голямата звезда на тима Ромелу Лукаку през лятото. 

Още в края на миналия шампионат беше ясно, че белгиецът с конгоански корени напуска "карамелите", като до деня преди трансфера му всички очакваха да премине в шампиона Челси. В последния момент обаче той предпочете да отиде в Манчестър Юнайтед.

И иранският милиардер разкри комичната история около напускането му, в която са замесени майка му и вуду-шамани в родното ѝ селце в джунглите на Конго. И все пак явно Лукаку не ги е послушал съвсем..

"Изкарах две лета с Ромелу в опити да го задържа в Евертън. Говорих с него, с агента му, с майка му. Предложих му дори по-добър договор от Челси, който тогава натискаше за подписа му. Няма да повярвате каква заплата бях готов да му дам."

"Партньорът ми Бил Кенрайт му беше като баща, както и на много други играчи. И въпреки това Ромелу предпочете да слуша агента си, който му мътеше главата. И все пак успяхме да убедим агента му, те пристигнаха за подпис, всичко беше уговорено."

"Изведнъж обаче звъни телефонът на играча, обажда се майка му, която била на пилигримско посещение в родното си село. Там някакъв вуду-шаман забъркал някакви отвари и казал, че Лукаку трябвало да подпише с Челси. После той отиде в Лос Анджелис и никога не се върна, умът му си беше отишъл", заяви Мошири. 

В крайна сметка Ромелу Лукаку смени Евертън с Манчестър Юнайтед срещу 75 млн. паунда и се превърна в един от най-скъпите играчи в историята на футбола. Формата му на "Олд Трафорд" обаче не впечатлява.