Притеснителното мълчание около състоянието на нападателя на Манчестър Юнайтед Ромелу Лукаку най-после беше нарушено. Белгиецът получи наглед много тежка травма в главата по време на мача със Саутхемптън и трябваше да бъде изнесен на носилка и с кислородна маска от "Олд Трафорд". 

Първоначалните притеснения бяха, че дори животът му може да бъде застрашен, а цял час след инцидента с Уесли Худ от състава на "светците" нямаше никаква информация за състоянието му. Но мениджърът на "червените дяволи" Жозе Моуриньо разсея лошите мисли. 

"Не знам какво точно е състоянието на Ромелу, но лошите новини обикновено идват веднага. В този случай, лоши новини до нас не са долетели, така че предполагам не е нещо страшно. Но очевидно има проблем с него."

"Най-притеснителното от всичко се надявам да остане, че не успя да доиграе двубоя. Загубихме го рано днес, предполагам го губим и за следващите ни два мача", сподели Моуриньо веднага след двубоя. 

Ако опасенията на Специалния се оправдаят, Лукаку няма да е на линия за мача с бившия си клуб Евертън в понеделник, както и за битката с Дарби Каунти в петък от третия кръг на ФА Къп.