Една легенда си отива! Капитанът на Челси и любимец на феновете Джон Тери ще сложи край на кариерата си със синия екип след края на настоящия сезон. Тогава изтича договорът му. 

Тъжната за привържениците на лондончани новина дойде от самия футболист. Той направи емоционално обръщение на официалния сайт на Челси, с което си взе сбогом. Той уточни още, че няма да спира с футбола засега, въпреки че е вече на 36 години. 

"След 22 години тук имам толкова много неща да кажа и имам да благодаря на толкова много хора. Като започна от треньорите, съотборниците, всички от екипа, работниците и феновете - просто не мога да ви благодаря достатъчно! Но ще имаме шансове да говорим по тази тема в следващите седмици."

"Съвсем скоро ще реша как ще се развие кариерата ми, но засега съм концентриран изцяло върху това да помогна на отбора си в постигането на целите му. Челси и аз имаме много специална връзка, която ще продължи и след края на дните ми на терена."

"Имахме някои разговори с ръководството, но след като премислих внимателно абсолютно всичко около себе си, реших, че вече е време да си тръгна. Винаги съм знаел, че ще си тръгна в правилния момент, по правилния начин и краят на настоящия сезон е точното време, според мен."

"Мисля, че мога да предложа още много на терена и знам, че шансовете да го сторя в Челси ще бъдат ограничени за мен. Изгарям от желание да продължа да играя и затова ще продължа с ново предизвикателство в кариерата си. Завинаги оставам "син" и ще се боря лъвски за отличия в последния си сезон тук."

"И накрая - думите не могат да опишат любовта ми към невероятните фенове на Челси. Искам да благодаря на всеки един от вас лично от дъното на душата си за невероятната ви подкрепа през всички тези години. Вие сте моят свят! Всяка титла, която спечелих тук, я спечелих с вас и заради вас! Никога няма да забравя невероятното пътуване, което имахме заедно", написа Джон Тери.