Доста арогантно поведение е имал реферът на двубоя между Манчестър Сити и Евертън от полуфиналите за Купата на Лигата в Англия Мартин Аткинсън. Той не само, че призна нередовен гол на "гражданите", с който те поведоха с 2:1, но след това дори иронизирал "карамелите". 

Мачът завърши 3:1 за "небесносините" и те стигнаха до спора на "Уембли" с Ливърпул. Но вторият им гол падна, след като при центрирането на Рахийм Стърлинг топката беше излязла в аут. Това накара защитниците на Евертън да спрат и протестират, а през това време Кевин де Брюин реализира за 2:1. 

Капитанът на мърсисайдци Фил Ягиелка разкри какво е казал на Аткинсън веднага след ситуацията и арогантния отговор на съгрешилия рефер. Защитникът призна, че се чувства обиден от реакцията му. 

"Отидох при него и му обясних, че топката е в аут. Той ми отговори само: "Вашата защита пък е брилянтна, моля ти се". Не стига, че сгреши, но и беше много арогантен. Да, такива неща се случват във футбола, но след такава реакция, няма как да не ти е горчиво и да не си обиден."

"Аз не казвам, че играхме великолепно, напротив. Но след като в такъв напрегнат мач ти вкарат гол след чист аут, чувстваш как усилията, които си вложил, не се възнаграждават. Очакваш, че съдиите са на високо ниво, но когато не видят нещо толкова очевидно и реагират после по подобен начин, оставаш безмълвен", сподели Ягиелка. 


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS