Манчестър Юнайтед изтръгна инфарктна победа с 2:1 при гостуването си на Уотфорд в13-ия кръг на Висшата лига. Трите точки за „червените дяволи“ донесе автогол на Трой Дийни след удар на Бастиан Швайнщайгер в първата минута от добавеното време.

Манчестър Юнайтед откри резултата сравнително рано. Андер Ерера центрира много добре и прати топката върху главата на Мемфис Депай и той вкара първия гол в мача в 11-ата минута.

В 87-ата минута обаче „стършелите“ изравниха от дузпа. Точен от бялата точка беше именно Трой Дийни, който после стана и антигерой.

В крайна сметка обаче Юнайтед успя да изтръгне успеха с 2:1.

В хода на мача изглеждаше, че възпитаниците на Луис ван Гаал държат контрола върху мача и макар и минимално, победата ще дойде в крайна сметка. Така и стана, но не и без инфарктните перипетии в края на двубоя.

Мемфис Депай имаше още изгодни възможности пред себе си да реши окончателно мача в полза на Юнайтед. Добри прояви на вратата на Уотфорд имаше обаче Еурельо Гомес.

На отсрещната врата Давид де Хеа също се прояви в 71-ата минута.

Справедливостта в края възтържествува, защото Манчестър Юнайтед бе по-добрият отбор на терена, макар че и домакините опитваха с контри да постигнат своето. Не им се удаде и Юнайтед спечели мача с 2:1.

Манчестърци излязоха поне временно на първото място в класирането на Висшата лига след 13-ия кръг с 27 точки, а Уотфорд е 11-и с 16 пункта.