Отборът на Евертън се наложи с класическото 3:0 над Саутхемптън при гостуването си от 2-я кръг на Висшата лига.

Точни за успеха на „карамелите“ бяха дело на Ромелу Лукаку, който бе точен на два пъти, и Рос Баркли.

В 12-ата минута Шей Лонг се опита да изведе Садио Мане от ляво по атаката на Саутхемптън, но последнят не намери добре топката и нe успя да завърши.

В 22-ата минута Арона Коне бе изведен напред по левия фланг при една бърза контраатака. Той стигна до наказателното поле, центрира, а Ромелу Лукаку бе оставен непокрит и с глава насочи топката в мрежата на „светците“ за 1:0.

Натискът на Евертън продължи, а само 4 минути след гола Джеймс МакКарти стреля добре, но ударът у мина в страни. В 29-ата минута пък Рос Баркли пое добро подаване в накзателното поле и отправи удар, който обаче бе отразен от Маартен Стекеленбург.

В последната минута на редовното време Евертън увеличи аванса си. След втори гол на Ромелу Лукаку „карамелите“ направиха преднината си 2:0. Белгиецът завърши по отличен начин една от последните атаки на тима и така внесе доза спокойствие в редиците на състава на Роберто Мартинес.

След почивката Евертън продължи да доминира на терена, но и Саутхемптън имаше своите възможности. В 53-ата минута Тим Хауърд получи заслужени аплодисменти, след като спаси много опасен удар на Грациоано Пеле.

В 85-ата минута гостите направиха преднината си класическа. Рос Баркли буквално матира „светците“, като се разписа за крайното 3:0 с много красив удар в далечния ъгъл.

В класирането Евертън е 9-и с 1 точка, а Саутхемптън разполага със същия актив, но е 11-и. 

Не забравяйте, че всички мачове от Висшата лига може да следите в Gong Play, както и по каналите на Diema Extra.