Отборът на Арсенал започна с домакинско поражение сезона във Висшата лига, след като отстпъпи с 0:2 на гостуващия Уест Хем в първия кръг. Арсенал тръгна уверено, но така и не успя да намери верния път към вратата на съперника и Уест Хем надделя с попадение в 43-ата и 57-ата минута на Шейку Куяте и Мауро Сарате.

Гостите от Уест Хем нанесоха първи удар в края на първото полувреме чрез Шейку Куяте. В 43-ата минута Куяте бе най-съобразителен и с глава реализира за 1:0, възползвайки се и от неубедителна изява на стража на домакините Петър Чех.

Иначе Арсенал стартира по-добре, като в 9-ата Месут Йозил пробва мерника си от пряк свободен удар, но без да застраши вратата на Уест Хем. В 18-ата Арън Кресуел опита обстрел от далеч, но ударът му бе блокиран.

Арсенал

източник: Gulliver/GettyImages

Една от най-удобните възможности за домакините бе в 28-ата минута, когато Алекс Окслейд-Чембърлейн пусна чудесно към Санти Касорла, но той пропусна. Само три минути по-късно Арън Рамзи също пробва късмета си с изстрел от границата на наказателното поле, но безуспешно.

След почивката домакините се хвърлиха да изравнят бързо, като в 55-ата минута Оивие Жиру се освободи добре и стреля, но вляво от вратата на Уест Хем. Пак той две минути по-късно овладя, преодоля съперник и стреля близо до дясната греда, но вратарят на гостите Адриан се справи.

Футболистите на Уест Хем обаче не сгреши, когато им се отвори възможност в 57-ата минута и с красиво изпълнение Мауро Сарате порази за втори път Петър Чех в мача за 2:0.

„Артилеристите“ продължиха да търсят път към вратата на гостите, като 67-ата минута Йозил намери добре влезлия като резерва Тио Уолкът, който обаче изгуби топката.

Оливие Жиру

източник: Gulliver/GettyImages

В 76-ата минута феновете по трибуните изтръпнаха след като Оливие Жиру се сблъска с Джеймс Томкинс, като двамата удариха главите си и паднаха на терена, като Жиру остана да лежи на тревата. Лекарският щаб на Арсенал бързо се намеси и французинът бе свестен.

Една от последните възможности за домакините бе в осем минути преди края на двубоя, когато Тио Уолкът опита удар, но бе блокиран от съперник, а Арсенал така и не стигна до попадение в двубоя.