Тотнъм се класира съвсем комфортно за 1/4-финалите във ФА Къп, като нямаше никакви проблеми в двубоя си срещу Фулъм. На „Крейвън Котидж“ Хари Кейн се развихри с хеттрик за успеха с 3:0 и набързо уби мечтите на болшинството привърженици по трибуните на „Крейвън Котидж“.

Мениджърът на „шпорите“ Маурисио Почетино заложи на силна стартова единадесеторка с цел избягване на нови грешни стъпки (като загубите от Ливърпул и Гент в последните два мача). Логично Тотнъм наложи надмощието си още от самото начало, а втородивизионният Фулъм определено се задъхваше. Още в 3-ата минута Кристиан Ериксен получи в коридор сам срещу вратаря и принуди Маркъс Бетинели да избива отчаяно с една ръка в корнер.

Две минути по-късно Кейн намери Деле Али пред наказателното поле, а последният шутира силно по диагонала, като кълбото докосна леко основата на дясната греда и излезе в аут.

В 16-ата минута резултатът беше открит, когато Киърън Трипиър изпълни бързо тъч отдясно по атаката и изведе Ериксен на добра позиция за центриране. Датчанинът действа мълниеносно и пусна идеална топка за Кейн, който засече от границата на вратарското поле за 1:0.

Една неочаквана грешка на вратаря Мишел Ворм може да върне Фулъм в двубоя. При опит за пас напред към Бен Дейвис холандецът намери Кеърни, който веднага опита да порази опразнената врата. Шутът на англичанина бе зле насочен и Ворм се реабилитира.

Пред другата врата завря и закипя в 25-ата минута, когато гостите отмъкнаха топката и Кейн финтира съперник, след което изведе Еркисен отдясно в наказателното поле. Датчанинът си затвори ъгъла и потърси неточно близкия горен ъгъл.

Малко преди почивката Бетинели беше на път да допусне сходна грешка с тази на Ворм, като вместо на свой съотборник, подаде на Хари Кейн в дъгата. Нападателят не очакваше подаръка и това позволи на Йохансен да отнеме.

След почивката нещата бързо си дойдоха на мястото. Тотнъм удвои аванса си в 51-ата минута, когато Ериксен изпрати подканящо центриране от ъгъла на наказателното поле, а Кейн изникна точно навреме, за да разстреля Бетинели отблизо.

Двадесетина минути преди края английският национал оформи своя хеттрик, след като Деле Али го изведе сам срещу вратаря. Кейн напредна и от дъгата шутира в близкия ъгъл покрай излезлия напред Бетинели – 3:0.

В заключителните минути Ериксен и Хьон-Мин Сон пропуснаха идеални възможности да увеличат цифровото изражение на победата.